Veel Gestelde Vragen

V: Hoe kan ik op uw site vinden wat ik zoek?

A: Als u iets specifieks zoekt op nieuwesales.com, probeer dan uw zoektermen in te voeren in het zoekvak in de navigatiebalk rechtsboven. Zoekvakken bevinden zich op bijna elke pagina van onze online winkel. Voer gewoon de naam in van het product dat u zoekt, of voer het artikelnummer in, en klik op het pictogram "Zoeken" aan de rechterkant. Als je niet helemaal zeker weet wat je zoekt en veel sexy mogelijkheden wilt zien, probeer dan te browsen door op de categorieën onder het zoekvak te klikken. Terwijl u op onze hoofdcategorieën klikt, verschijnen er subcategorieën onder elke sectie. Als u een item vindt dat u interesseert, klikt u op de titel of afbeelding van het item om de detailpagina te zien. Hier vindt u meer informatie over het artikel, inclusief prijs, kleur en maat.

V: Hoe maak ik een account aan?

A: Gebruik de link "Registreren" bovenaan in het midden van onze website.
Volg daarna de instructies om het instellen van uw account te voltooien. Uw gegevens worden nooit verkocht aan een ander bedrijf en worden volledig privé gehouden.

V: Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig?

A: nieuwesales.com gelooft in het bieden van een veilige winkelervaring voor alle klanten met strikte en effectieve beveiligingsmaatregelen op onze site. Het is ons beleid om geen privé-informatie, zoals uw naam, creditcardnummer of adres, aan derden te verkopen of anderszins uit te wisselen. We gebruiken VeriSign SSL om uw creditcardgegevens te verwerken.

V: Accepteert nieuwesales.com creditcards en pinpassen?

A: We accepteren Visa, MasterCard. Selecteer welke u wilt gebruiken en voer vervolgens het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVV-code in. Het invoeren van uw creditcardgegevens op onze site is volkomen veilig. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

V: Hoe weet ik of mijn bestelling is geplaatst?

A: Zodra uw bestelling is geplaatst, ontvangt u een orderbevestiging per e-mail.

V: Kan ik mijn bestelling wijzigen, een artikel toevoegen of een adrescorrectie aanbrengen?

A: Vanwege ons grote volume gaan alle bestellingen die met succes worden verwerkt, binnen enkele minuten nadat de bestelling is geplaatst, direct naar de verzendvloer om deze zo snel mogelijk naar u te verzenden. We kunnen uw bestelling niet wijzigen of annuleren nadat deze is geplaatst en aan ons magazijn is overgedragen. Zorg ervoor dat alle informatie correct is voordat u uw bestelling plaatst.

Vraag: Krijg ik een e-mail met mijn trackingnummer zodra mijn bestelling is verzonden?

A: Ja, u ontvangt uw trackingnummer per e-mail zodra de bestelling is goedgekeurd voor verzending, een trackingnummer is toegewezen en voor verzending aan het magazijn is overhandigd. Let op: hoewel uw bestelling is gemarkeerd als verzonden en u deze e-mailbevestiging ontvangt, kan het 48-72 uur duren voordat de trackinginformatie beschikbaar is.

V: Ik heb het verkeerde adres ingevoerd, wat kan ik doen om het pakket naar het juiste adres te laten verzenden?

A: We kunnen geen enkele bestelling wijzigen nadat deze is geplaatst en voor verzending naar ons magazijn is verzonden. Als uw bestelling echter al is verzonden, komt uw bestelling bij ons terug als onbestelbaar.

V: Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

A: We kunnen uw bestelling niet wijzigen of annuleren nadat deze is overhandigd aan ons magazijn. Het is onmogelijk om één van de honderden bestellingen te vinden die op verzending wachten.

Vanwege ons grote volume gaan alle bestellingen die met succes worden verwerkt, binnen enkele minuten nadat de bestelling is geplaatst, direct naar de verzendvloer om deze zo snel mogelijk naar u te verzenden. We kunnen uw bestelling niet wijzigen of annuleren nadat deze is geplaatst en aan ons magazijn is overgedragen. Zorg ervoor dat alle informatie correct is bij het plaatsen van uw bestelling.

V: Wat moet ik doen als het artikel dat ik heb gekocht niet past?

A: Als u niet tevreden bent met de pasvorm van uw artikel, kunt u het retourneren of ruilen. Alle retourzendingen moeten hun originele verpakking en labels bevatten. Klanten zijn echter verantwoordelijk voor de retourzending en ervoor te zorgen dat de artikelen naar ons worden teruggestuurd. Als service aan onze andere klanten vragen we dat alle artikelen over uw ondergoed passen. We zullen de verzending van omgeruilde vervangende artikelen één keer per bestelling naar de klant betalen. Voor meer informatie kunt u ons volledige retourbeleid lezen.

V: Wat moet ik doen als ik het gekochte artikel niet mooi vind?

A: Als u niet tevreden bent met de pasvorm van uw artikel, kunt u het retourneren of ruilen. Alle retourzendingen moeten hun originele verpakking en labels bevatten. Klanten zijn ervoor verantwoordelijk dat de artikelen naar ons worden teruggestuurd. Als service aan onze andere klanten vragen we dat alle artikelen over uw ondergoed passen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

V: Hoe kan ik iets retourneren?

A: Als u een retourzending wilt doen, stuur dan het artikel of de artikelen terug met een kopie van de factuur en het retourautorisatieformulier. Retourzendingen kunnen gestuurd worden naar het adres vermeld bovenaan de factuur. Zie ons retour / ruilbeleid voor meer informatie.